Simpeler en overzichtelijk: het Kwaliteitsregister V&V

  • 1 mei 2017
  • Nieuwsbericht
  • Richtlijnen en protocollen
  • Maatschappij & Gezondheid

Op de website van het Kwaliteitsregister V&V vind je praktische filmpjes waarin je onder andere ziet hoe je in een paar stappen een activiteit toevoegt aan je portfolio of herregistratie aanvraagt. Dit is een van de vele middelen die V&VN de afgelopen maanden heeft ontwikkeld om je te ondersteunen bij het gebruik van je Kwaliteitsregister.

"We proberen het gebruik van het Kwaliteitsregister V&V op allerlei manieren makkelijker te maken. Zo helpen we verpleegkundigen en verzorgenden bijvoorbeeld herinneren dat ze hun portfolio moeten activeren voordat ze het kunnen gebruiken, krijg je elk jaar een overzicht hoe je ervoor staat, en ontwikkelen we een app waarmee je snel scholing kunt opvoeren." vertelt Harold de Graaf, hoofd Leden & Registers bij V&VN. Alles wordt samen met gebruikers van het register ontwikkeld. Er is een klankbordgroep die meekijkt. "Ook voor werkgevers komen er nieuwe mogelijkheden. We geven eenvoudiger inzicht in de deskundigheid van hun verpleegkundigen en verzorgenden en we verbeteren de implementatie van het Kwaliteitsregister V&V in organisaties. Ook gaan we bekijken of de koppeling tussen Leermanagementsystemen en het Kwaliteitsregister V&V beter kan."

Gemakkelijker in gebruik

Met het Kwaliteitsregister V&V biedt V&VN verpleegkundigen en verzorgenden de mogelijkheid overzichtelijk te laten zien hoe ze hun vak bijhouden. Voor zichzelf, maar ook voor (toekomstige) werkgevers. Harold de Graaf, hoofd Leden & registers V&VN: "De eerste jaren zijn we druk bezig geweest om het Kwaliteitsregister goed neer te zetten. Nu gaat er veel tijd en aandacht naar het gebruiksvriendelijker maken van het register. En we pakken het groots aan."

Het verbeteren van het Kwaliteitsregister V&V gebeurt op basis van signalen van leden en werkgevers. Wil jij V&VN tips geven over het register of laten weten wat je er van vindt? Mail dan naar registers@venvn.nl

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Gerelateerd