Publicatie en nieuwsbericht V&VN Richtlijn Verslaglegging

  • 29 juni 2022
  • Nieuwsbericht
  • Wijkverpleegkundigen

Als (wijk-)verpleegkundige, verzorgende of verpleegkundig specialist verzamel je dag in dag uit gegevens van cliënten en patiënten. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze informatie op een goede manier documenteert? In de nieuwe richtlijn Verslaglegging worden daar tips voor gegeven. “Werkt het systeem je tegen? Trek dan aan de bel”, zegt Kim de Groot, wijkverpleegkundige en onderzoeker bij Nivel.

“Verslaglegging is de basis, een cruciaal deel van ons werk. Het is hoe wij met elkaar communiceren en hoe we ervoor zorgen dat er goede zorg kan worden verleend. Je bent als verzorgende of verpleegkundige natuurlijk niet bij elk zorgmoment van elke cliënt”, legt Kim uit. Ze werkte mee aan de totstandkoming van de richtlijn.

Lees hier: 8 tips voor betere verslaglegging.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)