Overgangsregeling 'Indiceren en organiseren van zorg'

  • 3 mei 2018
  • Nieuwsbericht
  • Richtlijnen en protocollen
  • M&G Wijkverpleegkundigen

V&VN krijgt veel vragen van verpleegkundigen over de verlenging van de overgangsregeling ‘Indiceren en organiseren van zorg’.  Daarom een korte toelichting.

Waarom een verlenging van de overgangsregeling?

In 2014 is voor het indiceren en organiseren van zorg door ActiZ, BTN en V&VN een overgangsperiode afgesproken voor drie jaar. Deze overgangsperiode was afgelopen op 31 december 2017. In de huidige arbeidsmarkt is echter nog steeds een nijpend tekort aan wijkverpleegkundigen. In overleg tussen ActiZ, BTN en V&VN is daarom de overgangsregeling verlengd voor de periode 2018-2020.

Wat houdt de verlening van de overgangsregeling in?

De verlenging van de overgangsregeling houdt het volgende in:  mbo-opgeleide verpleegkundigen die  voor maart  2018 zijn gestart met de Hbo-v opleiding vallen in 2018, 2019 en 2020 nog onder de overgangsregeling. Zij hebben in die periode een voorwaardelijke bevoegdheid tot indiceren. Zodra zij het hbo-diploma hebben behaald, wordt de voorwaardelijke bevoegdheid omgezet in een reguliere bevoegdheid. Mbo-verpleegkundigen die na februari 2018 met de HBO-V starten, vallen niet onder de overgangsregeling.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

 

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.