Oproep aan wijkverpleegkundigen in heel Nederland

  • 29 juni 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen
Carlos Muza Hpjsku2uysu Unsplash

Het handelen van verpleegkundigen en verzorgenden in de wijkverpleging heeft invloed op de kwaliteit van zorg. Deze kwaliteit van zorg kan gemeten worden door het meten van uitkomsten van zorg: wat is het resultaat of effect van het handelen in de wijkverpleging op de uitkomsten van zorg voor de cliënt? Voorbeelden van uitkomsten van zorg zijn tevredenheid van de cliënt, pijn, plaats van overlijden, autonomie van de cliënt en ongeplande ziekenhuis(her)opname. Inzicht in de uitkomsten van zorg zijn belangrijk om hier als team van te kunnen leren.

Wilt u bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar uitkomsten van zorg in de wijkverpleging? Doe dan mee met dit onderzoek door de vragenlijst over het meten en leren van uitkomsten in de wijkverpleging in te vullen. In dit onderzoek zijn we geïnteresseerd hoe u in de wijk de uitkomsten van zorg meet en hoe u daar als team van leert. Klik hier om de vragenlijst in te vullen.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. De deadline voor het invullen van de vragenlijst is 20 juli a.s. Mocht u vragen hebben over dit onderzoek, neem dan contact op met Jessica Veldhuizen via onderstaande informatie. Bij voorbaat hartelijk dank!

Jessica Veldhuizen, verplegingswetenschapper en PhD student, Hogeschool Utrecht – Universiteit Utrecht. E-mailadres: jessica.veldhuizen@hu.nl Telefoonnummer: 06-14616314 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd