Opleiding implementatiecoach wijkverpleging

  • 28 mei 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Bijdragen aan de kwaliteit van zorg!

Wil jij ook de beste zorg aan jouw cliënten geven? Wil je dat jouw collega’s op de hoogte zijn van de laatste richtlijnen en hoe ze die dagelijks kunnen gebruiken? En vind je het leuk om hierin een voortrekkersrol te vervullen, maar weet je niet goed hoe? Dan past de opleiding implementatiecoach misschien bij jou!

In deze opleiding beantwoorden we verschillende vragen die je krijgt als je een richtlijn in jouw team of organisatie wilt implementeren, zoals:

  • Hoe pak je een implementatie aan?
  • Hoe maak je management en collega’s in de organisatie enthousiast?
  • Wat doe je als een richtlijn niet aansluit bij jullie dagelijkse werk?
  • Hoe zorg je dat jouw team op de hoogte is van de nieuwe richtlijnen en hiermee kan werken?
  • Hoe maak je een plan voor implementeren van de richtlijn in de hele organisatie?

Voor wie?

V&VN biedt een geaccrediteerde opleiding tot implementatiecoach aan. Ben je wijkverpleegkundige of verpleegkundig specialist in de wijkverpleging? Dan kun je je aanmelden. Tijdens de opleiding leer je over het ‘vak’ Implementatie. Hoe? Door daadwerkelijk richtlijnen te implementeren! Dat doe je samen met collega’s die een buddysysteem rondom jou vormen. Daardoor verankeren we de kennis en ervaring breder in je organisatie.

Hoe?

De opleidingsduur is anderhalf jaar en bestaat uit een mix van theorie en praktijk. En de lesstof pas je meteen toe in je werk én je organisatie. Met de mededeelnemers vorm je een leernetwerk. Ook krijg je persoonlijke coaching. Benieuwd naar het volledige programma? Zie de bijlage.

Wat kost het?

ZonMw subsidieert de opleiding. Daarom kost je deelname geen geld. Er zijn wel een paar voorwaarden aan je deelname, zoals commitment van je leidinggevende en het bestuur van je organisatie (zie bijlage).

Meer weten?

Kom samen met je werkgever naar de informatiebijeenkomst. We organiseren een tweede online bijeenkomst op woensdag 9 juni 2021 van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden? Dat kan via programmabureauks@venvn.nl.

Kun je niet bij informatiebijeenkomst zijn, maar heb je wel interesse? Mail dan naar: programmbureauks@venvn.nl, onder vermelding van ‘opleiding implementatiecoach’.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!