Onderzoek Nivel naar taakverschuivingen

  • 26 april 2022
  • Nieuwsbericht
  • Wijkverpleegkundigen

Vanuit het Nivel wordt onderzoek gedaan naar taakverschuivingen van artsen naar verpleegkundigen in het ziekenhuis, de wijkverpleging en in huisartsenpraktijken met onder andere een vragenlijst voor verpleegkundigen. Klik hier voor de oproep. 
 
Taakverschuiving is een belangrijk thema in het huidige gezondheidszorgbeleid, om de kwaliteit van zorg te bevorderen en ook vanwege krapte op de arbeidsmarkt. Mede daardoor kunnen er ook nieuwe competenties gevraagd worden van verpleegkundige professionals. Het Nivel wil graag weten hoe verpleegkundigen tegen deze ontwikkelingen aankijken.
 
Het is belangrijk om de meningen van zo veel mogelijk verpleegkundigen te horen. De resultaten kunnen mogelijk gebruikt worden bij toekomstige beroepsprofielen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)