Nieuwe LESA over ‘Organisatie van zorg bij chronische medicatie’

  • 27 mei 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Een werkgroep van apothekers, huisartsen en wijkverpleegkundigen heeft onder begeleiding van de KNMP, NHG en V&VN de nieuwe LESA (Landelijke Eerstelijns Samenwerkings Afspraak) ‘Organisatie van zorg bij chronische medicatie’ gerealiseerd. De nieuwe LESA biedt handvatten voor het maken van praktische afspraken tussen apotheker, huisarts en wijkverpleging en voor de zorg bij chronische medicatie van de thuiswonende patiënt, waarbij de wijkverpleging een rol speelt in de medicatievoorziening.

Medicatieoverdracht, patiëntvoorlichting en het herhalen van chronische medicatie, al dan niet in een medicijn-rol, komen in de Lesa uitgebreid aan bod. Ook biedt het document handreikingen om huidige knelpunten in kaart te brengen. De verwachtingen, wensen en mogelijkheden van de patiënt vormen het uitgangspunt in de LESA. Het sluit daarmee aan op het  programma “Langer Thuis”, dat ouderen helpt om in hun vertrouwde omgeving zelfstandig oud te worden met een kwaliteit van leven. Goede afspraken over de organisatie van zorg bij chronische medicatie zijn hierbij essentieel. 

Verdiepende achtergrondinformatie:

De LESA is vormgegeven als een interactieve PDF, met doorlinks naar relevante richtlijnen of verdiepende achtergrondinformatie. Ook biedt de LESA praktische checklists die apothekers in hun praktijk of FTO kunnen gebruiken om onderlinge afspraken vast te leggen en op te volgen.

Klik hier voor de nieuwe LESA.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.