Nieuwe instrumenten die helpen bij zingeving en levensvragen in de eerstelijn

  • 27 mei 2022
  • Nieuwsbericht
  • Wijkverpleegkundigen

Mensen die ongeneeslijk ziek zijn of in de palliatieve fase zitten, krijgen vaak te maken met levensvragen of vragen over zingeving. Ook in de thuissituatie. Hoe ga je daar als zorgverlener mee om? En hoe zorg je dat er goede afstemming is tussen zorgverleners en geestelijk verzorgers, die specialist zijn op dit gebied? Deze nieuw ontwikkelde instrumenten helpen hierbij. Je kunt de instrumenten hier vinden.
 
Ook is er onlangs een nieuwe website gelanceerd: Kenniswerkplaats en Zingeving en Geestelijke Verzorging thuis. Het doel van de Kenniswerkplaats is het ontwikkelen en samenbrengen van kennis over praktijken van Geestelijke Verzorging Thuis en Zorg voor Zingeving Thuis. Vijftien organisaties werken samen om dit te bereiken. Wat we precies doen, lees je op deze website. Neem een kijkje en doe er je voordeel mee!
 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd