Nieuw: themadossier Gezond en vitaal ouder worden

  • 31 oktober 2018
  • Nieuwsbericht
  • Maatschappij & Gezondheid

Verpleegkundigen hebben een belangrijke rol in het signaleren van kwetsbaarheid bij ouderen en hen ondersteunen in gezond en vitaal ouder worden in  de eigen woning. Het online dossier Gezond en Vitaal ouder worden op loketgezondleven.nl van het RIVM helpt u daarbij. Dit dossier biedt concrete handvatten waarmee u aan de slag kunt gaan met preventieve zorg voor ouderen. Dit is belangrijk omdat ouderen steeds langer thuis blijven wonen maar wel geconfronteerd worden problematiek als eenzaamheid, chronische aandoeningen en beperkingen in mobiliteit. Inzetten op preventie en een gezonde leefstijl bij ouderen kan ertoe bijdragen dat de eigen regie of zelfredzaamheid wordt versterkt en gezondheidsproblemen of beperkingen in mobiliteit verminderen of wegblijven. Ook biedt het dossier informatie over het inrichten van de leefomgeving voor ouderen, vroegsignalering en kwetsbaarheid. In het themadossier Gezond en Vitaal ouder worden vindt u onderzoek, interventies, actuele ontwikkelingen, goede voorbeelden en praktische materialen.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.