Medicatieoverdracht – overdracht in de keten

  • 25 maart 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Twee jaar geleden is het landelijke programma ‘Medicatieoverdracht – overdracht in de keten’, van start gegaan. Dit programma heeft als doel de gegevensuitwisseling omtrent medicatievoorschrift, -verstrekking, -toediening en -gebruik te digitaliseren. Het doel van het programma is ervoor te zorgen dat er altijd gewerkt kan met actuele en kloppende medicatiegegevens die digitaal beschikbaar zijn, zodat er geen papieren aftekenlijst meer nodig zijn. Om een beeld te vormen hoe dat eruit zou gaan zien is er een interview gehouden met een wijkverpleegkundige die al digitale toedienregistratie gebruikt. 

Ook heeft V&VN de website over medicatieoverdracht een update gegeven, hier lees je informatie over het programma, wat er is gedaan en wat er nog gedaan gaat worden om digitale gegevensuitwisseling mogelijk te maken. Ook kun je er lezen wat het voor jouw vak als wijkverpleegkundige betekent en wat je zelf kunt doen om de medicatieoverdracht te verbeteren. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd