LESA Zorg voor kwetsbare ouderen

  • 6 juni 2017
  • Nieuwsbericht
  • Richtlijnen en protocollen
  • M&G Wijkverpleegkundigen

De Landelijke Eerstelijns Samenwerkings Afspraak (LESA)voor kwetsbare ouderen is beschikbaar. Deze LESA geeft richtlijnen voor de samenwerking en suggesties voor werkafspraken tussen huisartsen en wijkverpleegkundigen en hun teams in samenspraak met de oudere en zijn mantelzorger.

Samenwerking NHG en V&VN 

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) namen het initiatief voor deze LESA in het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). Andere beroepsgroepen - zoals sociaal werkers en praktijkverpleegkundigen en ouderenbonden zijn betrokken bij de ontwikkeling van de LESA.

Doel LESA

V&VN en het NHG willen met deze LESA bereiken dat kwetsbare ouderen (en hun naasten) goede zorg en ondersteuning krijgen, waarbij rekening wordt gehouden met wensen en behoeften, mogelijkheden en omstandigheden van de betrokken oudere en waarbij werkafspraken worden gemaakt in samenspraak met de oudere en zijn mantelzorger.

Lees hier de LESA

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.