Kwaliteitskader en indiceren

  • 24 september 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen
Afbeelding6

Beste professional in de wijkverpleging en deelnemer van het Panel Verpleging & Verzorging,

Landelijk wordt gewerkt aan de versterking van de wijkverpleging. Het Kwaliteitskader Wijkverpleging beschrijft hoe kwalitatief goede wijkverpleging eruit moet zien. Dit start met het stellen van een goede indicatie. Wij horen graag wat u ondersteunt bij het verlenen van goede wijkverpleging en welke verbeterpunten u ziet.

Omvang vragenlijst

Stelt u zelf geen indicaties voor wijkverpleging? Dan stellen we u alleen enkele vragen over het Kwaliteitskader Wijkverpleging en bent u binnen 5 minuten klaar met de vragenlijst.

Stelt u zelf indicaties? Dan horen we ook graag uw ervaringen daarover. Hierdoor is de vragenlijst wat langer en we vragen ongeveer 20 minuten van uw tijd.

U kunt van deze kans om uw stem te laten horen gebruik maken door op de onderstaande link te klikken om de vragenlijst te openen:     

https://nivel.survalyzer.eu/oroordsrrt

Mocht de link niet werken, kopieer dan bovenstaande regel en plaats die in de adresbalk van uw internetbrowser.

Verloting cadeaubonnen onder de invullers
Bij het invullen van de vragenlijst kunt u tussendoor pauzeren; uw antwoorden worden dan bewaard. Als blijk van waardering voor uw inzet verloten wij 10 cadeaubonnen van 20 euro onder de paneldeelnemers die deze vragenlijst volledig invullen.
 
Wat gebeurt er met uw antwoorden?
Landelijke partijen zoals het Ministerie van VWS en V&VN hebben afspraken over de kwaliteit van de wijkverpleging en de indicatiestelling vastgelegd. Regelmatig komen de partijen bij elkaar om de vorderingen te bespreken. De resultaten van deze vragenlijst worden in dit overleg besproken om vervolgens te bespreken hoe de wijkverpleging verder ondersteund kan worden. De opdrachtgever van dit onderzoek is het Zorginstituut Nederland. De resultaten van deze vragenlijst worden zichtbaar op de website van het Panel. U kunt zich daar ook opgeven voor een gratis attendering als er nieuwe resultaten zijn.

Heeft u een vraag?
Dan kunt u terecht bij het secretariaat van het Panel Verpleging & Verzorging: mevrouw Yousra Benhaddou (tel: 030-2729662, e-mail: panelvenv@nivel.nl).

Wij kijken uit naar uw reactie! Alvast hartelijk dank!
 
Met vriendelijke groet,
   
Kim de Groot (onderzoeker Nivel en wijkverpleegkundige)
Anke de Veer (senior-onderzoeker Nivel)

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!