Hoe ondersteun jij mantelzorgers?

  • 12 april 2017
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Een oproep aan (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in de zorg thuis!

Deel jouw ervaring over tools mantelzorgondersteuning

In de werkplaats Ondersteuning van mantelzorg versterken maakt Vilans een overzicht van bruikbare instrumenten en methodieken die mantelzorgers kunnen ondersteunen vanuit de wijkverpleging. Ben je wijkverpleegkundige of werk je in de wijk als verpleegkundige of verzorgende? En heb je ervaring met één of meer van onderstaande instrumenten? Dan horen we graag jouw ervaringen. Het gaat om de volgende tools:

  • Vragenlijsten om overbelasting te meten: CSI, EDIZ, CRA
  • Hulpmiddelen om een netwerk in kaart te brengen: Ecogram, Genogram
  • Handreikingen om mantelzorgers te ondersteunen: Mantelzorgscan, gespreksmodel Mantelzorgondersteuning

Jouw ervaringen met deze instrumenten helpen Vilans om anderen nóg beter te adviseren welk instrument past in welke situatie.

Deel je kennis

Wil je jouw ervaring delen over de instrumenten?
Mail dan voor 18 december naar Wendy van Lier w.vanlier@vilans.nl. Zij ne dan contact met je op voor een kort telefonisch interview. Het interview duurt niet langer dan 20 minuten.

Als dank voor je deelname ontvang je een waardebon van bol.com.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.