Handreiking Zelfredzaamheid voor wijkverpleegkundigen

  • 1 juli 2013
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Vilans heeft samen met wijkverpleegkundigen een handreiking ontwikkeld om te werken aan zelfredzaamheid. Vragen als: hoe kun je als wijkverpleegkundige samen met je patiënt werken aan zelfredzaamheid? Wat betekent dat voor jou en voor jouw team? komen in deze handreiking uitgebreid aan de orde.

In de Handreiking Zelfredzaamheid van Vilans vind je praktijkgerichte informatie en praktische handvatten om hiermee een stap verder te komen. In de handreiking vind je onder meer een zelfredzaamheidsmeter en tips voor motiverende gespreksvoering. Ook biedt de handreiking verdieping: vanuit welke beroepsopvatting en normen en waarden werk jij?

De handreiking is gebaseerd op ervaringen van wijkverpleegkundigen uit Almelo. De gratis download van de handreiking vind je op het Kennisplein Chronische Zorg. Hier vindt je ook 5 tips voor het werken aan zelfredzaamheid.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.