Eindelijk de startblokken in

  • 21 augustus 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Afgelopen week kwam het bericht binnen dat de subsidieaanvraag voor de verdere uitrol van ‘Intercollegiale Toetsing’ van start kan gaan. Tot en met 2022 kunnen elk jaar minimaal 32 wijkverpleegkundigen per jaar opgeleid worden tot procesbegeleiders voor intercollegiale toetsing. De procesbegeleiders gaan groepen wijkverpleegkundigen in hun regio trainen in Intercollegiale Toetsing. Collegamento, die de pilot in 2019 heeft begeleid, gaan dit ook de komende jaren doen. Wij zijn er heel blij mee. Intercollegiale toetsing is dé manier om samen met collega’s in jouw regio te leren van elkaar als het gaat om indicatiestelling. Het doel is dat de kwaliteit en de deskundigheid van jouw indicatie een boost krijgen. Houd de website en nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.

Tevens is er een go afgegeven om het Assessment Vakbekwaam Indiceren te ontwikkelen. Het Nederlands Wijkverpleegkundigen Genootschap (NWG) gaat hiermee aan de slag. Ook het assessment zal bijdragen aan deskundigheidsbevordering van het indiceren en de professionalisering van ons beroep. We houden je op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!