Een warm welkom voor je nieuwe collega in de wijk!

  • 25 februari 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

De arbeidsmarkttekorten lopen op. Daarom is een warm welkom voor je nieuwe collega in de wijk van belang. Voor een succesvolle start van een nieuwe collega in het team wijkverpleging zijn twee dingen heel belangrijk: aandacht en een goede inwerkperiode. Dat is met name voor (zelfstandig werkende) wijkteams soms lastig te realiseren. De werkdruk is hoog; tijd en menskracht ontbreekt vaak. Toch ligt daar wel de sleutel tot succes.

Om teams wijkverpleging en de zorgorganisatie te faciliteren, heeft ActiZ, V&VN en Zorgthuisnl een korte checklist gemaakt met een aantal zeer relevante aandachtspunten. De checklist geeft je inspiratie voor het inwerken van je nieuwe collega. De checklist kan naar eigen inzichten en ervaringen aangevuld worden vanuit het team wijkverpleging of de zorgorganisatie. Met deze checklist kan je nagaan wat je zelf als team wijkverpleging kan doen in de inwerkperiode maar ook wat je kan vragen van je zorgorganisatie. Hierdoor heb jij ook een praktisch hulpmiddel met snelle tools in handen zodat je je nieuwe collega goed kan inwerken en blijven boeien!

KLIK HIER voor de checklist en achtergrond informatie.

“We hebben nieuwe collega's in de wijk hard nodig. Niet alleen nu maar zeker ook in de nabije toekomst. Collega's werven én behouden is dé uitdaging in de wijkverpleging. Aandacht en begeleiding kunnen het verschil maken”.

-         

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!