Doe mee met de Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

  • 9 juli 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

De Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk Geweld is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor wijkteams en loopt tot eind van dit jaar. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het gebruik van de meldcode, het werken aan veiligheid in gezinnen en onderlinge ervaringsuitwisseling te bevorderen.
Wijkteamprofessionals en professionals die regelmatig samenwerken met wijkteams kunnen hier gratis aan deelnemen. De tijdsinvestering bepalen zij zelf.
De community staat boordevol tips, informatie en ervaringsverhalen over verschillende thema’s die achtereenvolgens aan bod komen gedurende de maanden juni tot en met november:

  • De meldcode
  • Signalering
  • Gespreksvoering met ouders en kinderen
  • Patronen achter geweld
  • Samenwerken aan veiligheid

Deze maanden wordt de Wijkteam-community steeds verder gevuld, en ontvangen deelnemers regelmatig berichten om hen te attenderen op relevante informatie en te betrekken bij vragen en discussies. De wijkteamprofessionals kunnen meedoen aan gratis webinars met experts. Ze kunnen online scholingsmodules volgen, relevante artikelen lezen, animaties bekijken. Maar ze kunnen ook zelf vragen stellen aan vakgenoten of beantwoorden of een casus indienen. Kortom, deze Wijkteam-community is er om alle professionals binnen het team te helpen bij hun werk aan veiligheid in gezinnen. Samen geven we kindermishandeling en huiselijk geweld geen toekomst! 

De scholings- en informatiecampagne start met een webinar op 22 juni over het gebruik van de meldcode in de praktijk en de dilemma’s die je daarbij tegenkomt. Hoe krijg je meer grip op je onderbuikgevoel dat er iets niet goed is, hoe maak je je zorgen concreet, wanneer bespreek je het met collega’s en hoe breng je jouw waarnemingen onder woorden naar betrokkenen?
 
In de bijgevoegde flyer staat nog meer informatie en hoe professionals zich kunnen aanmelden voor de Wijkteam-community en het start-webinar.
 
Aanmelden kan via deze link. Na registratie op 1SociaalDomein kun je je aanmelden voor de groepspagina ‘Wijkteam-community‘. De aanmeldstappen staan beschreven in de flyer.
 
----
Over Augeo Foundation
Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken we professionals, beleidsmakers en vrijwilligers om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Met online scholing en ervaringen van de Jongerentaskforce versterken we professionals. We organiseren steun voor kinderen, en doen samen met gemeenten onderzoek naar de aanpak van kindermishandeling. Samen geven we kindermishandeling geen toekomst.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!