De Hacking Health Amsterdam; Evean is erbij!

  • 28 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Op 28, 29 en 30 oktober vindt in Amsterdam de Hacking Health weer plaats. Het is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van burgers in Amsterdam. Hierbij zijn vele zorg- en welzijnspartijen betrokken in en rond Amsterdam.

Evean is er dit jaar ook bij! Vanuit Evean zijn twee pitches aangeleverd, die betrekking hebben op de acceptatie van zorgtechnologie door ouderen en een waardevolle dagbesteding voor mensen met dementie. Pitches zijn ‘problemen’ die zorg- en welzijnsorganisaties ervaren en die in de dagelijkse praktijk niet zomaar 1,2,3 worden opgelost. Het is de bedoelding dat een teams van hackers samenwerkt om tot een oplossing te komen voor het geschetste probleem. Hackers zijn mensen uit allerlei hoeken van de samenleving; mensen uit het onderwijs, uit de grafische hoek, mensen met een commerciële achtergrond, technische mensen, studenten, maar ook mensen uit de zorg! Er doen ook tien Evean collega’s mee als hacker.

Linda Konijn doet als eHealthwijkverpleegkundige en ambassadeur voor de wijkverpleging ook mee! Zij vindt het ontzettend belangrijk om bij maatschappelijke dilemma’s breder te kijken en van de gebaande paden te gaan om een oplossing te vinden en doet mee aan de pitch van het OLVG; ‘Amsterdammer kan artroseklachten slijten’. De vraag binnen deze pitch is ‘Hoe kunnen we zorgen dat patiënten met artrose zo vroeg mogelijk de juiste behandeling krijgen?’ Deze pitch gaat over patiënten met heupartrose die een operatiewens hebben. Voor 55% van de patiënten is dit een onnodig zware behandeling. Het is namelijk opvallend dat veel van deze patiënten nog niet of niet écht goed een andere behandeloptie hebben geprobeerd. Er is wél voldoende bewijs dat dit werkt!

Linda vindt het belangrijk om dit vraagstuk op te pakken, omdat zij als wijkverpleegkundige veel met deze patiëntengroep te maken heeft. Dagelijks wordt de last ervaren die deze mensen hebben van hun klacht. Wat kan de rol van de wijkverpleegkundigen daarin zijn? Over haar ideeën over preventie en leefstijl, gaat zij graag graag in gesprek met de andere hackers. Linda is ontzettend benieuwd wat een creatief proces als een hackathon brengt voor een vraagstuk binnen de zorg!

Wij wensen Linda, als ambassadeur van de wijkverpleegkundigen heel veel succes!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!