CAO-VVT verlenging akkoord bereikt!

  • 21 augustus 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Per 1 september wordt de CAO-VVT verlengd tot 31 december 2021. Hiermee zijn de achterbannen en vakbonden FNV, CNV, FBZ, NU'97, ActiZ en Zorgthuisnl akkoord gegaan.

Twee belangrijke afspraken voor zorgmedewerkers zijn:

  1. Na 45 jaar in de zorg gewerkt te hebben, kunnen zorgmedewerkers ervoor kiezen om te stoppen. Werkgevers betalen maandelijks een uitkering om dit gat tot de AOW leeftijd te kunnen overbruggen.

2. BalansBudget: eerder met pensioen? Dat kan! Om de duurzaamheid van medewerkers te bevorderen, mogen werknemers 100 weken (naar rato van dienstverband) sparen. In alle fasen van de loopbaan kunnen werknemers hun gespaarde tijd op diverse manieren inzetten; minder of niet werken of bijvoorbeeld om het werk af te bouwen aan het eind van de carrière. 

Op 1 juli 2019 startte de huidige CAO met onder meer afspraken over loonstijgingen (7,43% in twee jaar) en een volledige dertiende maand. Voor meer info kijk hier.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!