Dit is het eerste jaar dat de expertkring Arbeidsmarkt van start is gegaan. Als expertkring vinden wij het belangrijk dat we kijken naar de gehele arbeidsmarkt. Hierbij bedoelen wij de interne en externe markt en de instroom, doorstroom en uitstroom. Dit jaar richten wij ons op de instroom en het behoud van de startende wijkverpleegkundigen. Daarnaast merken wij dat het imago van de wijkverpleging niet altijd klopt met de werkelijkheid. Wij willen werken aan imagoverbetering van ons mooie, dynamische maar soms ook complexe vak!

Veel van onze collega wijkverpleegkundigen hebben de HBO-V gevolgd. Op de hogescholen is er steeds meer aandacht voor de wijkverpleging, maar naar ons idee nog niet voldoende. Als expertkring hebben wij onszelf de vraag gesteld, wat kunnen wij hierin betekenen? Voor ons begint dat met het goed omschrijven van ons werk; wat houdt ons vak in? En heel eerlijk.... wij zijn zelf ook nog zoekende om dit helder te omschrijven. Dat moet anders! Wij hebben bedacht om door middel van de Canmeds rollen een korte film te maken waarin wij ons vak laten zien. Op deze manier willen we helder in beeld brengen wat het vak van wijkverpleegkundige nu precies inhoudt. De korte film kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Voor de werving van nieuwe wijkverpleegkundige, om te gebruiken op de hogescholen of om als startende wijkverpleegkundige het gesprek aan te kunnen gaan met je collega’s.

Wij komen als expertkring online bij elkaar.
In het najaar is er een gezamenlijke digitale afsluitende bijeenkomst van alle expertkringen.

Wil je meer informatie over de expertkring?

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)