Webinar: bekostiging in de wijkverpleging

  • 5 april 2022
  • Bijeenkomst
  • Wijkverpleegkundigen

Aankondiging – dinsdag 5 april om 12:00: Webinar over cliëntprofielen en de nieuwe bekostiging in de wijkverpleging.

V&VN organiseert samen met de NZa op 5 april a.s., van 12:00 tot 13:00 (inloop vanaf 11:45), een Webinar over veranderingen in de bekostiging van de wijkverpleging. Speciaal voor jou als wijkverpleegkundige of verzorgende.

Vanaf 2022 start er in de wijkverpleging een nieuw experiment. In dit experiment kunnen alle gecontracteerde zorgaanbieders kiezen om te gaan werken met cliëntprofielen en een andere vergoeding voor de geleverde zorg. Het doel hiervan is dat jij als wijkverpleegkundige en verzorgende meer ruimte krijgt voor je professionele inzicht en dat je werkplezier toeneemt.

Vragen waar we samen met de NZa een antwoord op geven tijdens dit Webinar zijn o.a.: “Levert deze nieuwe werkwijze extra administratieve lasten op?”, “Wat betekenen die cliëntprofielen voor het verpleegkundig proces en de indicatiestelling?”, “Gaat mijn organisatie al werken met deze bekostiging?”. Daarnaast hoor je de ervaringen van wijkverpleegkundigen en verzorgenden die nu al werken met cliëntprofielen.

Tijdens deze online bijeenkomst, voorgezeten door de V&VN, beantwoorden collega’s van deelnemende aanbieders en de NZa jouw vragen hierover.

Heb jij hier ook vragen over en ben je benieuwd naar de ervaringen tot nu toe? Zet 5 april dan in je agenda en schrijf je in via deze link!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!