Hoogleraar in hospicezorg
Onderwerp: Palliatieve zorg / Hospicezorg
Instantie: UMC Utrecht
Linkedin: Saskia Teunissen

 

Onderzoekslijnen


Hospicezorg in Nederland
Inzicht in de wijze waarop hospicezorg wordt vormgegeven draagt bij aan het ontwikkelen van hospicezorg in Nederland en het verbeteren van de inzichtelijkheid en kwaliteit van de zorgverlening.

Symptomen van patiënten in hospicezorg
Inzicht in de symptomen van patiënten biedt zorgverleners de mogelijkheid optimale zorg en begeleiding te bieden. Hierbij staan de prioriteiten van patiënten en naasten centraal waardoor kwaliteit van leven, sterven en rouwen verbeterd worden

Angst
Ontwikkeling, evaluatie en implementatie van een trainingsprogramma voor verpleegkundigen gericht op professionele ontwikkeling, verantwoordelijkheden en het stimuleren van kennis gestuurd gedrag

Stervenshouding
Toetsen of bespreken van de voorkeurshouding van slapen en sterven, en of ondersteuning om te sterven in de voorkeurshouding, bijdraagt aan de kwaliteit van sterven en rouw van patiënten en naasten.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!