Mindfulness in de zorg: Wat mogen we verwachten?

Op 28 januari 2019 te Eindhoven, onze netwerkavond, sprak Theo Niessen over mindfulness in de zorg. De aanwezigen waren erg enthousiast over het onderwerp én de spreker. Dr. Theo Niessen.

Download de presentatie

Spreker Dr. Theo Niessen


Mindfulness komt de laatste jaren steeds meer op de voorgrond. Maar wat moeten we vinden van deze tendens? Het is allerminst eenduidig wat de term precies inhoudt. Er is geen uniformiteit naar de dimensies van het concept, noch hoe het concept gemeten moet worden. Waarom dan toch al deze aandacht voor mindfulness?

Tijdens deze netwerkbijeenkomst zal Theo Niessen een korte presentatie geven over mindfulness en welke rol mindfulness binnen de zorg zou kunnen spelen. In het tweede gedeelte van de bijeenkomst kunnen de deelnemers zelf kennismaken met en ervaren wat mindfulness is.

Hij is mindfulness trainer (VMBN 1) en als onderzoeker werkzaam bij Fontys Hogescholen en VUmc. Sinds 1 januari 2019 is hij eveneens business unit manager mindfulness bij Mydailylifestyle. Meer informatie omtrent zijn werkzaamheden is te vinden

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/theoniessen/

Zijn onderzoeksprofiel is de raadplegen via ResearchGate.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!