Toepassen van EBP op MBO HBO en WO niveau

V&VN; Wetenschap in Praktijk, alumnivereniging verplegingswetenschap en Rho Chi Chapter-at large organiseerden op dinsdag 16 april 2019 in Utrecht een lezing met als thema: “Toepassen van EBP op MBO-, HBO- en WO niveau. Hoe doe je dit praktisch op de werkvloer? Hoe verbind je hierbij praktijk, onderwijs én onderzoek?” Deze lezing was een vervolg op de lezing van 8 oktober 2018. De nadruk lag in deze lezing op de EBP, vanuit de perspectieven van praktijk, onderwijs én onderzoek. De avond werd bezocht door ongeveer 60 personen. Je kunt de presentaties van Ans Rensen en Loes Dusseldorp hier vinden.

Download:
Download de flyer
Download de presentatie van Ans Rensen
Download de presentatie van Loes van Dusseldorp

Loes van Dusseldorp


Loes van Dusseldorp (verplegingswetenschapper) werkt bij verpleeghuisorganisatie Atlant als onderzoeksbegeleider / praktijkonderzoeker en is als interne coach betrokken geweest bij het Evidence project van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Centraal in dit project staat de Implementatie van EBP in verpleeghuizen. Zij vertelt over de aanpak van het Evidence project, de concrete verbeterprojecten van de vier deelnemende V&V; teams en blikt terug op de ervaringen van het toepassen van EBP op de werkvloer.

Haar stelling luidt: “Een nieuwsgierige houding is meer dan een MBO of HBO opleiding, cruciaal voor het toepassen van de EBP cyclus”.

 

Ans Rensen


Ans Rensen werkt als docent en verplegingswetenschapper bij de HBOV van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Zij is binnen het lectoraat Organisatie van Zorg en Dienstverlening van de HAN als externe coach betrokken geweest bij het Evidence project in verpleeghuizen. Zij zal vertellen over de werkwijze van de implementatie van EBP in verpleeghuizen , de onderzoeksmethoden en ervaringen die hiermee tot nu toe zijn opgedaan.

Haar stelling luidt: “Het meten van de kennis, vaardigheden en houding van zorgverleners m.b.t. EBP middels een gevalideerde vragenlijst geeft goed inzicht in de beginsituatie van de implementatie”.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!