Donderdag 21 maart 2024: 'Van Bloei tot Groei' 25-jarig jubileum Symposium V&VN Complementaire Zorg

  • 14 maart 2024
  • Nieuwsbericht
  • Wetenschap in Praktijk

21 maart komt steeds dichter bij. Heb jij je nog niet opgegeven voor HET symposium van 2024? Dan is dit je kans, er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Aanmelden kan via complementairezorg@venvn.nl.

Er is steeds meer belangstelling voor Complementaire zorg (CZ), Integrative Nursing, Integrative Medicine alsook voor leefstijl. Niet alleen het aantal zorgverleners stijgt, maar ook cliënten die hiervoor openstaan.

Wat maakt dit symposium voor jou als in wetenschap geïnteresseerde zorgverlener CZ zo interessant?

  • We bieden een terugblik op de afgelopen 25 jaar en werpen ook een blik op de toekomst.
  • Je kunt elkaar ontmoeten en inspireren om Complementaire zorg nog meer in het daglicht te brengen.
  • Je kunt interessante workshops volgen, waaronder de workshop 'Schrijven Case report'.

Om een case report te schrijven op het gebied van CZ is het net even anders dan anders. Tijdens deze workshop word je meegenomen in het belang van het schrijven van een case report en waar je zoal op moet letten als jij een case report gaat schrijven.

Nancy en Wilma richten zich op het schrijven van case reports. Momenteel zijn ze bezig met een case report ‘Healing Touch bij Long-Covid-klachten'. Beiden zijn ze bestuurslid van het Expertisecentrum Energetische Geneeskunde, met als doel het stimuleren van onderzoek naar het effect van energiewerk.
 
Nancy Strybol is Verpleegkundige, wetenschapper en gespecialiseerd in Healing Touch. Momenteel is Nancy op veel vlakken actief. Waar het over CZ gaat is Nancy aanwezig om te kijken hoe ze de informatie kan verbinden. Dit is een kracht van Nancy.  Samen met haar partner Tineke zet zij zich in voor een professionele verspreiding en uitvoering van Healing Touch. Als wetenschapper ziet Nancy het belang in van de juiste manier van documenteren. En juist deze combinatie van en verpleegkundige en wetenschapper en volop actief met CZ zorgt ervoor dat er voor CZ duidelijke gestructureerde casestudies/reports geschreven kunnen worden.  

Wilma Bijl is Docent Complementaire Zorg en gespecialiseerd in Healing Touch. Momenteel is zij aan het afstuderen om HT-module 5 docent te worden. Zodra ze die heeft afgerond kan de hele module Healing Touch in het Nederlands gevolgd worden. Iets waar Wilma zeer blij mee is. Ook ontwikkelt Wilma lesmateriaal voor o.a. de afdeling Complementaire Zorg. Daarnaast is ze als kwaliteitsverpleegkundige werkzaam bij een thuiszorgorganisatie. Wilma haar motto is: ‘CZ is de kracht van Eenvoud’

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)