V&VN Oncologiedagen

  • 16 november 2021
  • Evenement
  • Wetenschap in Praktijk

V&VN Oncologiedagen

Op (15) 16 en 17 november aanstaande gaan de 38e V&VN Oncologiedagen van start. Ondanks de aanhoudende COVID-19 pandemie is er afgelopen maanden hard gewerkt om een keuze te maken in de ruim 100 onderwerpen die aangedragen zijn vanuit de commissies, netwerken, thema – en tumorwerkgroepen met als doel een inspirerend programma voor de zorgprofessional in de oncologische zorg! De zorg, rondom de oncologische patiënt, draait gewoon door ondanks de huidige omstandigheden.

Tijdens de webinars ‘Oncologiedagen’ in 2020 werd al duidelijk dat tijdens de 1e COVID-19 golf het aantal kankerdiagnoses verminderd is. De 38e V&VN Oncologie gaan van start door stil te staan bij de impact de COVID-19 pandemie, tot op heden, heeft op de oncologische zorg. Daarentegen willen we ook aandacht hebben voor hetgeen de COVID-19 pandemie ons, als oncologische zorgprofessionals, gebracht heeft.  De tweede congresdag heeft in het plenaire ochtendprogramma het thema ‘taboe’. Kankersoorten ‘onder de gordel’ die normaal niet makkelijk ter tafel komen, worden in de schijnwerpers gezet. Het andere taboe wat belicht gaat worden is de ‘dood’. Hoewel dit thema afgelopen jaren bespreekbaarder is geworden, blijft het een lastig onderwerp om aan te snijden. Verder bieden de 38e V&VN Oncologiedagen een gevarieerd programma wat vertaalbaar is voor elke praktijk. Het congres vindt fysiek plaats in de Reehorst, Ede.

Zoals vanouds zullen de 38e V&VN Oncologiedagen een programma bieden wat bij ieders praktijk aansluiting zal vinden.

Klik hier voor meer informatie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!