Meld je Aan: Zinvolle zorg in het verpleeghuis.

  • 20 januari 2021
  • Bijeenkomst
  • Wetenschap in Praktijk

Zinvolle zorg in het verpleeghuis.

Opgenomen worden in een verpleeghuis is een ingrijpend gebeuren dat veel doet met de zingeving van wie het overkomt: wie ben ik nog? Gaan werken in een verpleeghuis is daarentegen vaak een bewuste keus, die alles te maken heeft met de eigen zingeving: van betekenis willen zijn voor anderen. Wat betekent het voor mensen om binnen de setting van een verpleeghuis op elkaar aangewezen te zijn?

Nico van der Leer heeft hier onderzoek naar gedaan en hieruit blijkt dat: zinvolle zorg alles te maken heeft met de wisselwerking in de zorgrelatie. Zorgverleners willen vanuit hun hart werken en voldoening ervaren in het contact. Dat maakt het verpleeghuis tot een plek van zin beleving, waar mensen meeleven met elkaar, zorg hebben voor elkaar en plezier beleven met elkaar. Tegelijkertijd zijn er ook spanningsvelden waarin zorggevers en zorgontvangers hun weg zoeken.
Het resultaat van deze studie levert waardevolle inzichten op voor zorgprofessionals, praktijkopleiders, managers en bestuurders in de ouderenzorg.

Nico van der Leer
Nico A. van der Leer (1957) studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij werkt sinds 2010 in de ouderen- en verpleeghuiszorg na jarenlang gemeentepredikant te zijn geweest. Hij deed van 2012-2014 de masterstudie Zorgethiek en beleid aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht als voorbereiding op zijn promotieonderzoek ‘Zinvolle zorg in het verpleeghuis’. Hij werkt als geestelijk verzorger en specialist zingeving bij PZC Dordrecht, een organisatie voor (revalidatie-) zorg, wonen en
welzijn, met als motto: ‘Zinvol leven en werken’.

Datum en tijd: woensdag 20 januari 2021 , 18.30 – 21.00  uur.

Locatie: Online via teams. 

Accreditatie: 2 accreditatiepunten zijn aangevraagd bij de registers V&V en VS

Aanmelden: Digitaal,Deadline: 18 januari 2021 

Prijs:

-  Gratis voor leden van V&VN Wetenschap in Praktijk
-  € 10 ,00 voor overige V&VN-leden 

-  € 12,50 voor mensen die geen lid zijn van V&VN 

-  € 5  voor fulltime-studenten.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!