Het verminderen van registratielast in de zorg

V&VN Wetenschap in Praktijk organiseert op donderdag 14 november 2019 een lezing met als thema: Het verminderen van registratielast in de zorg Tijdens de netwerkavond discussiëren we over stellingen en bespreken we praktische voorbeelden met hoe je gericht registraties kan verminderen in je eigen praktijk.

direct aanmelden of meer informatie

Ontwikkelingen van eHealth en ICT in de ketenzorg

wat betekent dat voor verpleegkundigen?

Op woensdag 19 juni 2019, van 16.30 tot 20.30 uur te Zaans Medisch Centrum in Zaandam een netwerkbijeenkomst.

Met de vergrijzing van de populatie en het tekort aan verpleegkundigen is de hoop gevestigd op digitalisering. Computers, eHealth en mHealth zouden de oplossing zijn voor de toekomst om de gezondheidszorg betaalbaar te houden.
Ook zou het aantal verpleegkundigen wat nodig is voor de zorg, hierdoor niet explosief stijgen. Maar … welke ontwikkelingen zijn er en wat vraagt dat van verpleegkundigen?

Toepassen van EBP op MBO HBO en WO niveau

V&VN Wetenschap in Praktijk, alumnivereniging verplegingswetenschap en Rho Chi Chapter-at large organiseerden op dinsdag 16 april in Utrecht een lezing met als thema: “Toepassen van EBP op MBO-, HBO- en WO niveau. Hoe doe je dit praktisch op de werkvloer? Hoe verbind je hierbij praktijk, onderwijs én onderzoek?” Deze lezing was een vervolg op de lezing van 8 oktober 2018. 

De nadruk lag in deze lezing op de EBP, vanuit de perspectieven van praktijk, onderwijs én onderzoek. De avond werd bezocht door ongeveer 60 personen. 

 

Mindfulness in de zorg

Op 28 januari 2019 te Eindhoven, onze netwerkavond, sprak Theo Niessen over mindfulness in de zorg. De aanwezigen waren erg enthousiast over het onderwerp én de spreker.

Betekenisvol leven in de buurt

Op 14 november 2018 organiseerde V&VN Wetenschap in samenwerking met het Amphia ziekenhuis een netwerkavond over zingeving voor ouderen. Zingeving kan voor ouderen door toenemende verliezen zowel functioneel als relationeel een opgave zijn. Hoe kunnen zorgverleners aansluiten bij zingeving van thuiswonende ouderen?

De presentatie  werd gegeven door Susan Hupkens. Ook Rozanne Colijn en Anneke Guyt deelden hun ervaringen over zingeving in de zorg.

Functiedifferentiatie MBO/HBO en toepassen van EBP

V&VN Wetenschap in Praktijk, alumnivereniging verplegingswetenschap en Rho Chi Chapter organiseerde op maandag 8 oktober 2018 een bijeenkomst over het toepassen van EBP op de werkvloer in combinatie met functiedifferentiatie MBO/HBO.

Onderzoek in hospicezorg

Op maandagavond 4 juni vond de netwerkbijeenkomst over onderzoek in hospicezorg plaats in Utrecht. Dr Everlien de Graaf vertelde onder andere over resultaten van haar onderzoek. De avond werd bezocht door ongeveer 30 personen. De presentatie van deze avond kun je hier op de website nalezen.

Hoe ziet in ‘the boardroom’ en ‘at bedside’ verpleegkundig leiderschap eruit?

V&VN Wetenschap in Praktijk, Alumnivereniging Verplegingswetenschap Nederland en Rho Chi-at-large Chapter organiseren.

Eigen regie: door ouderen in de langdurende somatische zorg

De kerngroep V&VN Wetenschap heeft op 5 februari 2018 een zeer geslaagde netwerkbijeenkomst in Breda bij Avans+ gehouden, waarop 40 mensen aanwezig waren.

EBP-wat doe je ermee?!

Het symposium EBP-wat doe je ermee heeft inmiddels plaatsgevonden op 11 oktober 2017 . Het was een levendig en bijzonder inspirerend symposium. Het was georganiseerd door V&VN Wetenschap in Praktijk en de HAN

Verpleegkundig leiderschap: Prestatie- of relatiegericht?

Woensdag 17 mei was er een netwerkbijeenkomst met Shaun Cardiff er waren 90 deelnemers. Dit was samen met Alumnivereniging Verplegingswetenschap Nederland georganiseerd. De avond staat open voor een ieder die geïnteresseerd is..

Registreren als zorg!

Op maandagavond 23 januari vond een netwerkbijeenkomst in Zaandam plaats. Gastspreker waren Catharina van Oostveen en Dewi Stalpers.

EBP: ook in jouw team!

Op maandagavond 7 november vond plaats een netwerkbijeenkomst in Nijmegen. De kerngroep van V&VN Wetenschap in Praktijk nodigde u samen met Nursing Science uit. De avond was volgeboekt met ruimschoots 150 geïnteresseerde mensen en hebben het als positief ervaren.

Culturele diversiteit in de verpleegkunde

Op woensdagavond 1 juni, van 18.00 tot 20.30 vind een netwerkbijeenkomst plaats in utrecht. Gastsprekers Carel Jacobs en Marijke Visser

Opvoed- en opgroeiproblemen

Ingrid Staal promoveerde onlangs aan de Universiteit van Utrecht op haar proefschrift: Ouders en professionals signaleren opvoed- en opgroeiproblemen eerder door een gestructureerde analyse. Meer op maandagavond 18 april 2016 te Breda!

Zeggenschap over uitoefenen beroep

Op dinsdagavond 9 februari vond plaats samen met V&VN Maatschappij & Gezondheid, voor de netwerkbijeenkomst in Utrecht

Symposium In balans

Op 27 november vond plaats - waar praktijk, onderwijs en onderzoek elkaar ontmoeten

End-of-life

Op maandag 12 oktober - Het voorkómen van een ziekenhuisopname in de laatste levensfase

Workshop - Wat wil jij verbeteren?

Op Dinsdag 9 juni - Workshopleiders: Hanneke Ikking en Annabeth Stroe, V&VN Wetenschap in Praktijk

‘Hoop sterft als laatste…’

Op 1 juni vond de netwerkbijeenkomst plaats in Breda, spreker Corine Nierop- van Baalen.

EBP in de praktijk

Vrijdag 8 mei - Presentatie ‘EBP in de praktijk’ op het eerste symposium van de V&VN Studenten ‘Future Nursing Events’ door Anke Persoon.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.