Podcast 'Een portret van... de O & G verpleegkundige'

30 november 2021

De podcast ‘Verloskundig Baken’ bespreekt sinds ruim een jaar elke twee weken een onderwerp uit de geboortezorg. In de aflevering van 30 november 2021 staat in de serie ‘Portret van...’ het vak van O&G-verpleegkundige centraal. Aan het woord komen Christine Visser en VOG-bestuurslid Suzan Jurriëns. 

Drijvende krachten achter de podcast en de gelijknamige stichting zijn verloskundigen Myrna Knol en Kirsten Schatorjé. De stichting heeft als doel ‘het inspireren en het (doen) bevorderen van het gesprek over de overkoepelende en inhoudelijke geboortezorg’. De makers willen een onafhankelijk podium creëren waar een verdiepend en inspirerend gesprek over ontwikkelingen in de geboortezorg kan plaatsvinden.

Actualiteit
Voor de podcast krijgen ze ideeën van luisteraars en volgen ze de actualiteit en vraagstukken en innovaties in het geboortezorgveld. Knol en Schatorjé hebben een klankbordgroep achter zich die met ervaring en input de podcasts aanvullen. Door het delen van de podcasts hopen ze de geboortezorg en de zorgverleners die daar in werken positieve achtergrondinformatie te geven over de actualiteit.
De serie ‘Portret van…’ is gestart omdat de makers het belangrijk vinden dat de zorgverleners en beleidsmakers een kijkje krijgen in de keuken en in het perspectief van de verschillende professionals binnen de geboortezorg. 

De stichting wil volledig onafhankelijk zijn en draait op vrijwilligers, giften en donaties. Meer weten en de podcast luisteren? Kijk dan op Verloskundig Baken 

Podcast

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)