Organisatie contactpersoon (OCP) 

Organisatie Contactpersonen (OCP) is een groep enthousiaste betrokken mensen vanuit alle instellingen die zorgen voor het zieke kind. Dit kan intramuraal en extramuraal zijn, dus zowel ziekenhuizen, als kinderthuiszorginstellingen als medisch kinderdagverblijven. Iedereen die met zieke kinderen te maken heeft, kan zich aansluiten bij het netwerk van het OCP. Hoe meer werkvelden er vertegenwoordigd zijn hoe meer kennis je met elkaar kan uitwisselen 

Fractie OCP

Organisatie contactpersoon (OCP) 

V&VN is dé beroepsvereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden in Nederland en telt ruim 105.000 leden. Naast algemeen lid kun je ook lid worden van een van de gespecialiseerde afdelingen, zoals V&VN Vrouw & Kind. Veel activiteiten zijn alleen mogelijk door de inzet van de talloze betrokken vrijwilligers. Zij leveren een essentiële bijdrage aan de verdere professionalisering van het beroep. De beroepsvereniging kan niet zonder hen.

Organisatie contactpersoon (OCP) 
De afdeling V&VN Vrouw & Kind heeft een ruim netwerk van contactpersonen. Dit zijn verpleegkundig vertegenwoordigers van een organisatie. Zij hebben veelvuldig contact met elkaar. Op deze manier staat de werknemer dicht bij het vuur, heeft hart voor het vak en zet zich nadrukkelijk in voor de verbetering van de kwaliteit van zorg, in de eigen instelling. Ook wordt zij veelvuldig betrokken bij vakinhoudelijke projecten en is vaak als één van de eersten op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of geïnformeerd over de laatste actualiteiten. Iets dat ook de kwaliteit van zorg binnen de instelling waar een ziekenhuis contact persoon werkzaam is, ten goede komt.

Heeft jouw organisatie nog geen OCP en zou je deze taak op je willen nemen? Mail dan naar info.vrouwkind@venvn.nl voor meer informatie. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)