Deze commissie stort zich op alles wat te maken heeft met de wetenschappelijke onderbouwing van de beroepsinhoud, gevraagd en ongevraagd.

Waarom een commissie?
Allereerst omdat veel verpleegkundigen zoeken naar hoe ze Evidence Based Practice (EBP) kunnen integreren in de dagelijkse praktijk. EBP is een actueel onderwerp op verschillende afdelingen. Met EBP is het mogelijk kritisch te kijken naar verpleegkundige handelingen. Is de manier waarop je zorg geeft het beste voor de patiënt? Of zijn er bewijzen uit wetenschappelijk onderzoek dat een handeling niet zinvol is?

Om EBP meer te concretiseren binnen het vakgebied en vooral om verpleegkundigen te verbinden die hier actief mee bezig zouden gaan is de werkgroep opgestart. Tegelijkertijd komen er vanuit diverse werkvelden ook verzoeken binnen voor het ontwikkelen en meelezen van multidisciplinaire richtlijnen. 

IMG 2746

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)