Magazine

Vrouw & Kind magazine stopt! 

Tot onze grote spijt moeten we jullie vertellen dat het niet meer haalbaar is om vier keer per jaar een fysiek magazine uit te brengen. De afgelopen jaren zijn er meerdere oproepen gedaan om nieuwe redactieleden te vinden maar dit heeft helaas niet tot een structurele oplossing gezorgd. Daarnaast krijgen we terug van de leden dat door de samenvoeging van Vrouw & Kind het magazine ook niet allemaal voor ieder informatief is en het dus niet geheel gelezen wordt. In het voorjaar van 2024 zal het laatste magazine op de mat vallen.

Maar.. we willen natuurlijk wel in contact blijven met de leden en ook voorzien van informatieve en goede informatie. V&VN is daarom bezig met een online platform waarop afdelingsleden ook met elkaar en het bestuur in contact kunnen komen en goede ideeën kunnen delen. 

 

Cover VK Magazine 1 2023

Het eerste Vrouw & Kind magazine is een feit!

In dit magazine vind je onder andere artikelen over:

 • De CAT gaat in op hyperemesis gravidarum
 • Het Europese project PATH is na vier jaar succesvol afgerond
 • Empowerment van ouders bij Family Integrated Care (FICare)
  in het OLVG
 • Lagere afkapwaarden OGTT leiden niet tot gezondheidswinst
 • Medifoor: obstipatie is poepfile, longontsteking een volle
  spons
Cover VK Magazine 2 2023[63573]

Ook het tweede Vrouw & Magazine ligt inmiddels bij onze leden op de mat. Je leest in dit magazine veel over het thema rouw en verlies.

 • Hoe om te gaan met rouw, verlies en de naderende dood
 • Palliatieve en terminale zorg door het Emma Thuis team
 • Wensen van huisartsen in de kinderpalliatieve zorg
 • Voorkomt babymassage neonatale hyperbilirubinemie?
 • Kindje met een aangeboren hartafwijking

en nog veel meer.

Vrouw & Kind magazine

Vier keer per jaar valt het magazine voor onze leden op de mat. Je leest er actuele onderwerpen op het gebied van voorplanting, obstetrie, neonatologie, kinderverpleegkunde en gynaecologie. Een inspirerend en vakinhoudelijk magazine met ook aandacht voor onze leden.

Behalve bij de leden versturen we het magazine ook naar een aantal relaties zoals scholen, beroepsverenigingen en iedereen die een bijdrage heeft geleverd. 

Meedenken?
Heb je ideeën over een onderwerp waarover we iets kunnen schrijven of wil je zelf iets bijdragen? Mail dan naar s.jurriens@venvn.nl 

De redactie
Sharon Ratsma - Wesselius
Suzan Jurriëns (bestuurslid)

We zijn hard opzoek naar nieuwe redactieleden. Heb je interesse laat het ons dan weten! 

Extern eindredacteur: Mark van Seggelen (journalist-tekstschrijver)
Extern vormgever: Maura van Wermeskerken (grafisch ontwerper) 

Niet ontvangen?
Zijn je gegevens veranderd of heb je het magazine niet ontvangen? Pas dan je gegevens aan in Mijn V&VN of stuur een mail naar info@venvn.nl en we zoeken het voor je uit!

Adverteren
V&VN biedt mogelijkheden aan tot adverteren in het VOG Magazine of in de nieuwsbrief. Neem hiervoor contact op met Jan Kooning, advertentiesvog@gmail.com

Het is ook mogelijk om hét verenigingstijdschrift van V&VN Magazine te adverteren. Meer weten? Ga direct naar de tariefkaart voor advertenties. Neem voor meer informatie contact op met Cross Media Nederland via T (010) 742 10 20. 

Als het magazine op de mat valt heb ik altijd veel zin om het te lezen!

Schrijfwijzer

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)