Werkgroep wetenschap

Begin 2019 is de werkgroep voor het eerst bijeengekomen. De werkgroep stort zich op alles wat te maken heeft met de wetenschappelijke onderbouwing van de beroepsinhoud, gevraagd en ongevraagd.

Waarom een (nieuwe) commissie?
Allereerst omdat veel verpleegkundigen zoeken naar hoe ze Evidence Based Practice (EBP) kunnen integreren in de dagelijkse praktijk. EBP is een actueel onderwerp op verschillende afdelingen. Met EBP is het mogelijk kritisch te kijken naar verpleegkundige handelingen. Is de manier waarop je zorg geeft het beste voor de patiënt? Of zijn er bewijzen uit wetenschappelijk onderzoek dat een handeling niet zinvol is?

Om EBP meer te concretiseren binnen het vakgebied en vooral om verpleegkundigen te verbinden die hier actief mee bezig zouden gaan is de werkgroep opgestart. Tegelijkertijd komen bij de VOG vanuit diverse werkvelden ook verzoeken binnen voor het ontwikkelen en meelezen van multidisciplinaire richtlijnen. 

De leden van de werkgroep zijn:
Sanne Goossens, Spaarne Gasthuis te Haarlem-Zuid
Mariëlle Heideveld, Radboudumc te Nijmegen 
Maartje de Kat, Radboudumc te Nijmegen 
Liesbeth Rozemeijer, Dijklander ziekenhuis te Hoorn
Irma van Woudenberg, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam
Tessa Möring, Amsterdam UMC te Amsterdam 
Suzan Jurriëns, Slingeland ziekenhuis te Doetinchem 

Wanneer er vragen zijn over een bepaald onderwerp  of wil je lid worden van de werkgroep mail dan naar vog@venvn.nl  

IMG 2746

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!