Oproep Adviesraad V&VN Verzorgenden

  • 28 april 2023
  • Nieuwsbericht
  • Verzorgenden
Besturen Verenigingsplatform

Oproep adviesraad V&VN Verzorgenden   

Waarom 
V&VN Verzorgenden wordt vaak gevraagd om ergens een reactie op te geven, te lezen, een naam van een verzorgende met specifiek profiel aan te leveren enz.  

De afdeling wil daarom heel graag een groep verzorgenden verbinden in een adviesraad, die zij vervolgens op ieder moment kunnen bevragen om hun professionele visie, mening, casus enz. ten aanzien van dat wat op dat moment actueel is.   

De afdeling vindt het belangrijk dat we verzorgenden hun stem laten horen en vanuit de dagelijkse praktijk reageren op dit soort vragen.    

Adviesraad Verzorgenden (IG) 
Het is een pool van verzorgenden die we organiseren in een Adviesraad.   

Een adviesraad waaraan op ieder moment verschillende vragen voor kunnen leggen. Vragen die (regelmatig) op zeer korte termijn om een reactie vragen.   

De adviesraad levert input aan het bestuur van V&VN Verzorgenden zodat zij op vraagstukken van V&VN of de buitenwereld te kunnen reageren.   

De Adviesraad bestaat uit verzorgenden vanuit de verschillende sectoren waar verzorgenden werkzaam zijn.  

Als deelnemer verzorgende vind je het belangrijk en ben je enthousiast om bevraagd te worden op allerlei thema’s en ben je bereid om ook op heel korte termijn te reageren op vraagstukken die om een snelle reactie vragen.    

We willen graag je expertise weten, zodat we je ook gericht kunnen benaderen n.a.v. een vraag die zich voordoet. Maar blijft dat we je ook breed blijven bevragen.   

Als lid van de Adviesraad kun je ook zelf vanuit je rol in de adviesraad proactief issues die jij in je dagelijks werk tegenkomt of die je in de praktijk ziet ontstaan die van invloed zijn op het beroep aandragen bij het bestuur van V&VN Verzorgenden.  

Profiel leden Adviesraad
Voor het profiel van de deelnemers van de verzorgende Adviesraad is voornaamste eis dat je een gediplomeerd verzorgende IG bent en actief werkzaam bent in de zorg.   

Je bent lid van V&VN Verzorgenden. 

Je bent iemand die zich breed interesseert voor het beroep Verzorgende IG en de sectoren waar deze werkzaam zijn.   

Daarnaast ben je ook in staat om vanuit deze rol proactief issues die je bent tegengekomen in je dagelijkse praktijk te melden bij het bestuur van de afdeling verzorgenden.  

Organisatiestructuur
V&VN Verzorgenden heeft een eigen omgeving op het V&VN verenigingsplatform, exclusief voor de leden van V&VN Verzorgenden. Op dit platform kunnen jullie als deelnemers elkaar vinden en kan het bestuur van V&VN Verzorgenden jullie snel en makkelijk benaderen.   

Mocht je je nog niet hebben aangemeld voor het Verenigingsplatform dan word je gevraagd om je alsnog aan te melden voor het Verenigingsplatform.  

Alle leden krijgen op 2 mei een (nieuwe) uitnodiging om je actief aan te melden voor het Verenigingsplatform, zie item in de nieuwsbrief. 

Naast dat we jullie bevragen willen we jullie ook minimaal één keer per jaar ontmoeten. We willen dan een bijeenkomst organiseren om elkaar ook te kunnen ontmoeten, te informeren (en daarmee actief betrokken te zijn) over de activiteiten van de afdeling verzorgenden en met de ontwikkelingen in de zorg en ervaringen uit te wisselen.  

Meld je aan door een mail te sturen naar verzorgenden@venvn.nl, we hebben jouw stem hard nodig! We horen graag van je.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)