Fijne feestdagen!

  • 19 december 2023
  • Nieuwsbericht
  • Verzorgenden
Marita Foto

Beste lid, onmisbare, trotse en krachtige VIGer en zeer zeker collega in het land,  

Wij als bestuur hopen dat het voor jouw persoonlijk een goed, liefdevol en mooi 2023 is geweest. Dat je ondanks “de werkdruk, de steeds maar weer nieuwe veranderingen, de blijvende tekorten aan collega’s” de drive en het enthousiasme hebt behouden om door te gaan met je werk als Verzorgende IG en dat je dit ook in het jaar 2024 wat voor ons ligt wilt blijven doen.  

De maand december wordt door vele van ons gebruikt om terug te kijken en stil te staan bij wat hebben we gedaan en wat nemen we mee het nieuwe jaar in. Zo doen we dit als afdeling ook. We hebben even achterom gekeken maar kijken vooral vooruit door het maken van een nieuw jaarplan.  

In het afgelopen jaar zijn we samen met collega VIGers in het land schrijvende geweest aan een eigentijdse weergave van het beroep Verzorgende IG waar jullie het komende jaar veel meer over gaan horen.  

We kijken terug op een aantal mooie webinars die we samen met actieve leden hebben kunnen organiseren. Een fysieke bijeenkomst in juni op het kantoor van V&VN samen met Hans van Dartel rondom het thema “Trots in tijdens van schaarste” waar we als bestuur vol trots aan terugdenken. De deelname in april aan het digitale V&VN verenigingsbijeenkomst met een workshop en afgelopen november het fysieke V&VN congres waar we ons als afdeling plenair mochten presenteren. Het competentie profiel Verzorgende IG Palliatieve zorg wat in ontwikkeling is, de vele verschillende richtlijnen waar input en deelname van de VIGer van wordt vereist. Het input leveren voor, en aan landelijke onderwerpen wat ons als beroepsgroep aangaat. Dus letterlijk “niets over ons, zonder ons”. Dit is een kleine greep van activiteiten waar we als afdeling mee in de weer waren en zijn, samen met actieve leden waar we hen hartelijk voor willen bedanken. Maar zoals je zult begrijpen zonder actieve leden kunnen we als bestuur geen afdeling draaiende houden.  

Als je dit nu leest en denkt, goh dit lijkt mij ook wel wat om in het jaar 2024 actiever te worden voor de beroepsgroep VIG laat dit dan even weten via de mail verzorgenden@venvn.nl en we nemen contact met je op. Actief zijn kan voor iets kleins en voor wat groters, maar veel kleine dingen zorgen voor grote zaken binnen de beroepsgroep VIG en dit is in jou en je collega’s belang.  

Voor mij als voorzitter was in het voorbije jaar een bijzonder moment, dat ik aanwezig mocht zijn bij de première van de film Human Forever van Teun Toebes en Jonathan de Jong. Ik wens dat alle VIGers deze film ook mogen gaan zien en daarin horen, ervaren en zien wat zij eigenlijk al lang wisten, maar daar nu ook de ruimte voor gaan krijgen om dit werkelijk te kunnen en mogen gaan uitvoeren in de dagelijkse praktijk.  

Voor nu wens ik je namens het gehele bestuur hele fijne feestdagen toe en dat 2024 voor jouw privé en als VIGer veel goeds mag gaan brengen.  

Marita de Kleijne - Peters 
Voorzitter V&VN Verzorgenden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)