Doe mee met de ontwikkeling van de visie op het vak Verzorgenden IG!

  • 10 november 2022
  • Nieuwsbericht
  • Verzorgenden
MV191120 Venvn Bethem T0I3820

V&VN Verzorgenden wil graag samen met verzorgende IG aan de slag om een Visie op het vak Verzorgende IG te ontwikkelen. Ons doel is om een visie-document te maken waarin we de beroepsidentiteit van verzorgenden IG beschrijven aan de hand van vragen als: Wie zíjn wij als verzorgende beroepsgroep? Wat zijn de unieke waarden van ons vak? Wat is onze unieke bijdrage aan de zorg? Daarnaast willen we beschrijven hoe we de positie en rol van onze beroepsgroepen in de toekomst zien. 

Een visie op het vak Verzorgende IG is een belangrijke bouwsteen voor onze professionalisering en positionering. Het helpt ons om aan aangrenzende beroepsgroepen duidelijk te maken waar onze beroepsgroep voor staat en waarom wij nodig zijn. Het helpt ons bij de vertegenwoordiging van ons beroep, de uitoefening van ons vak in de praktijk, het ontwikkelen van onze deskundigheid, de zeggenschap over ons vak en de ontwikkeling hiervan.

De beschrijving van onze beroepsidentiteit en deze visie kunnen wij niet alleen. Daar hebben we ook jou voor nodig. Samen bepalen wij de inhoud. Graag nodigen we jou daarom uit om mee te doen. Wat we van je vragen is mee te lezen in een conceptversie waarin onze beroepsidentiteit omschreven is en om daarna deel te nemen aan een online rondetafel-bijeenkomst. Daarin gaan we, onder leiding van onderzoeker Marieke van Wieringen, als verzorgenden IG met elkaar in gesprek over de beroepsidentiteit en visie op ons vak en kan jij je feedback op de conceptversie delen. Heb je interesse geef je dan op!

Voor je tijd en inzet is een vacatie vergoeding beschikbaar van € 50. De online rondetafel-bijeenkomsten zijn op 28 en 29 november en 1 en 2 december a.s. en duren ongeveer 1,5 uur.

Meld je aan vóór 18 november a.s. via het aanmeldformulier. In het aanmeldformulier kan je doorgeven op welke dag en tijd je kan. Als je je hebt aangemeld ontvang je uiterlijk 25 november de conceptversie die we gaan bespreken. We vragen je om die goed door te lezen vóórdat de rondetafel-bijeenkomst plaatsvindt. Ook ontvang je een handleiding over Teams, het programma waarin het onlinegesprek zal zijn.

Alles wat je tijdens de rondetafel-bijeenkomst zegt wordt vertrouwelijk en anoniem behandeld. Ook niet-leden kunnen zich aanmelden.

Heb je vragen mail dan naar verzorgenden@venvn.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)