Adviesraad V&VN Verzorgenden

  • 10 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • Verzorgenden
Besturen Verenigingsplatform

Adviesraad V&VN Verzorgenden

Waarom?
De afdeling V&VN Verzorgenden heeft behoefte aan een groep verzorgenden die zij op ieder moment kunnen vragen om hun professionele visie, mening, casus enz. ten aanzien van dat wat op dat moment actueel is.
De afdeling wordt vaak gevraagd om ergens een reactie op te geven, te lezen, een naam van een verzorgende met specifiek profiel aan te leveren enz.

Adviesraad Verzorgenden (IG)
Idee is om een pool van verzorgenden te organiseren in een Adviesraad. Een adviesraad waaraan op ieder moment verschillende vragen voor kan leggen. Vragen die op zeer korte termijn om een reactie vragen of op langere termijn. Deze raad levert input aan het bestuur van V&VN Verzorgenden om op vraagstukken van V&VN of de buitenwereld te kunnen reageren.

De raad bestaat uit verzorgenden vanuit de verschillende sectoren. De deelnemende verzorgenden hebben aangegeven dat zij het leuk vinden om bevraagd te worden op allerlei thema’s en bereid zijn ook op heel korte termijn te reageren op vraagstukken die om een snelle reactie vragen. De expertise van de deelnemers is wel fijn om te weten, zodat ook gericht gezocht kan worden n.a.v. een vraag die zich voordoet. Maar blijft dat je ook breed blijft uitzetten. Leden van de Adviesraad kunnen ook zelf vanuit hun rol in de adviesraad proactief issues die zij in het dagelijks werk tegenkomen of die zij in de praktijk zien ontstaan die van invloed zijn op het beroep aandragen bij het bestuur van V&VN Verzorgenden.

Profiel leden Adviesraad
Voor het profiel van de deelnemers van de verzorgende adviesraad is voornaamste eis dat de verzorgende een verzorgende IG opgeleid is en actief werkzaam is in de zorg. De verzorgende IG is lid van de afdeling V&VN Verzorgenden. De verzorgende IG is iemand die zich breed interesseert voor het beroep
verzorgende IG en de sectoren waar deze werkzaam zijn.
Daarnaast kunnen zij ook zelf vanuit deze rol proactief issues die zij tegenkomen in hun dagelijkse praktijk melden bij het bestuur van de afdeling verzorgenden.

Organisatiestructuur
De deelnemers aan de adviesraad wordt gevraagd om zich aan te melden voor het verenigingsplatform/ afdeling verzorgenden. Op het platform is een groep aangemaakt waar de deelnemers elkaar kunnen vinden
en waar het bestuur van de afdeling hen snel en makkelijk kan benaderen. Eén keer per jaar zal er een fysieke bijeenkomst worden georganiseerd om elkaar ook te kunnen ontmoeten, hen te informeren (en daarmee actief betrokken te houden) over de ontwikkelingen in de zorg en ervaringen uit te wisselen

Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar verzorgenden@venvn.nl, we hebben jouw stem hard nodig! We horen graag van je.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)