Handige informatie & downloads

Leidraad Bekwaamheid bij medicatie geven in de langdurige zorg De kunst van het ouder worden

Een praktisch en inspirerend hulpmiddel bij het werken met het Zorgleefplan.

Er zijn voor de client met al je voelsprieten

Hulp bij het omgaan met vragen van cliënten waar soms geen antwoord op is, zoals: Heb ik goed geleefd? Heb ik alles gedaan wat ik kon?

Gezondheidsrisico's beperken

Praktische instrumenten om je te ondersteunen bij het signaleren van mogelijke gezondheidsrisico’s en het ondernemen van passende acties daarop.

Intercollegiaal overleg: Koppen bij elkaar

Handleiding voor intercollegiaal overleg. Stapsgewijs wordt beschreven hoe je intercollegiaal overleg kunt opzetten in je eigen organisatie.

Nationale beroepscode voor V&V

De Beroepscode voor Verpleegkundigen en Verzorgenden biedt richtlijnen om de eigen handelswijze en die van collega’s te toetsen.

Kennis ligt op de werkvloer

Werken aan inbreng, betrokkenheid en invloed van verzorgenden. Meer invloed op je werk? Hoe pak je dit aan? Lees er alles over in deze publicatie.

Reminder – Bouw de brug

Een verzorgende met invloed voelt zich anders dan een verzorgende die invloed mist. Welke gevoelens signaleer jij in je team en hoe bouw jij de brug?

Reminder – Dit ben ik

Houd een brainstorm met jezelf en deel de resultaten met je collega’s.

Reminder – Mijn droom

Soms heb je dromen die je wakker houden tot je ze uitvoert.’ Wat is jouw droom in je werk en welke ervaringen maken jou rijker?

Themagesprek

Handige tips voor het organiseren van een werkoverleg over verantwoordelijkheid oppakken.

Top tien

Hoe scoor jij als het gaat om verantwoordelijkheid geven? Doe de test!

Van Meten naar verbeteren

Dit boekje beschrijft een stappenplan waarmee een zorgorganisatie samen met alle medewerkers op een eenvoudige manier in korte tijd een verbeterplan opstelt.

Zo ervaarden deze verzorgenden in opleiding de coronacrisis

Als docent aan de opleiding Verzorgende IG & maatschappelijke zorg van het Albeda Zorgcollege in Rotterdam zag Irma Kaat hoe haar studenten zich inzetten tijdens de coronacrisis. Ze besloot hun ervaringen te verzamelen en bundelde deze samen met haar eigen ervaringen als docent in een (digitaal) herinneringsboekje. Een ode aan haar studenten, voor wie de coronapiek een pittige leerschool was.

Beroepsprofiel Verzorgende IG

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)