Ondersteuning organisaties bij implementatie infrastructuur Wet Zorg en Dwang

  • 31 mei 2021
  • Nieuwsbericht
  • Verstandelijk GehandicaptenZorg
Coordinerend Team WZD

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt middelen beschikbaar voor de implementatie van de nieuwe wet. Zo kan het Coördinerend Team jouw organisatie kosteloos ondersteunen bij de implementatie van de Wzd.

Doordat we op verschillende plekken in het land ondersteuning bieden, hebben we overzicht hoe regionaal de Wzd wordt geïmplementeerd. Wij zorgen ervoor dat regionale oplossingen verder worden gebracht zodat andere regio’s ervan kunnen leren. Door ActiZ en VGN worden momenteel praktijktuinen en praktijklaboratoria opgezet ten behoeve van de Wzd in de ambulante setting. Ook hiermee hebben we regelmatig contact zodat we ook deze lessen mee kunnen nemen naar jouw regio.

Wij werken met een grote groep deskundigen die graag meedenken én meedoen. Zo hebben wij de expertise van een jurist, zorginhoudelijke experts, procesbegeleiders, actieonderzoekers en projectleiders in huis.

Download de flyer (pdf)

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)