Betrokkenheid bij ZEVMB-zorgstandaard

  • 14 februari 2022
  • Nieuwsbericht
  • Verstandelijk GehandicaptenZorg
ZEVMB

Oproep: Werkt u met kinderen met ZEVMB (-18/18+) en wilt u een bijdrage leveren aan passende ZEVMB-zorg? Help ons met het onderzoeken van door ouders en het gezin ervaren knelpunten door het invullen van deze vragenlijst. 

Op dit moment is voor kinderen met ZEVMB niet vastgesteld wat passende zorg voor hen inhoudt. Daardoor kan de huidige zorg voor ouders een zware taak en een grote uitdaging zijn. Samen werken we aan een ZEVMB-zorgstandaard. De ZEVMB-zorgstandaard heeft als doel een landelijke norm vast te stellen voor passende ZEVMB-zorg, zodat de zorg voor kinderen met ZEVMB en hun gezinnen - en de organisatie van die zorg - worden verbeterd. Hierin werken we nauw samen met ouders van kinderen met ZEVMB, verenigd in de Stichting 2CU, een expertteam van medisch specialisten en de in de stuurgroep van Wij zien je Wel vertegenwoordigde partijen (i.e. het ministerie van VWS, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Zorginstituut Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, SVB, CIZ en zorgkantoren).

De basis van de ZEVMB-zorgstandaard is een knelpuntenanalyse die de problemen beschrijft die ouders van kinderen met ZEVMB én hun gezin ervaren. Om deze knelpunten te specificeren willen we u vragen om deze vragenlijst, als zorgverlener van kinderen met ZEVMB, in te vullen. Dit kost je ongeveer 15 minuten

We hopen dat u de vragenlijst voor 1 maart 2022 wilt invullen. De resultaten van deze vragenlijst zullen vertrouwelijk worden verwerkt. Bij vragen kunt u contact opnemen met Hilde Schwantje, projectleider ZEVMB-zorgstandaard (hilde.schwantje@wijzienjewel.nl). 

Samen kunnen we de ZEVMB-zorg verbeteren! 

Vragenlijst

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)