Kennismaken met de bestuursleden

Het bestuur van de afdeling Verstandelijk GehandicaptenZorg is compleet en we stellen de leden één voor één aan je voor. Om te beginnen met onze voorzitter!

Sandra De Wit
Sandra de Wit, voorzitter V&VN VGZ

Ik ben Sandra de Wit, verpleegkundig specialist en sinds een aantal jaren lid van de afdeling verstandelijk gehandicaptenzorg. Eerst bestuurslid en de laatste jaren ben ik voorzitter.

Ik vind het belangrijk de groep verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten werkzaam in ons mooie en uitdagende werkveld verder op de kaart te zetten, onder de aandacht te brengen en ontwikkelmogelijkheden te bieden.

Immers, veel van de cliënten waar wij zorg aan verlenen hebben meer gezondheidsproblemen dan de gemiddelde Nederlander. Het is daarom echt belangrijk dat er meer verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten komen werken in onze sector.

En wij moeten met elkaar laten zien waarom! En waarom dat zo leuk is! Ik vind namelijk, ook na 28 jaar werken met deze doelgroep dat dit de allerleukste doelgroep is die veel uitdaging geeft.

Naast dat ik werk als verpleegkundig specialist bij zorgorganisatie de Zijlen ben ik bezig met promotieonderzoek. Daarnaast werk ik freelance voor het CCE als consulent en Casemanager en ben ik politiek actief als fractievoorzitter.

Je kunt mij mailen via  s.wit@venvn.nl

 

Joyce
Onze penningmeester Joyce Haarman

Ik ben Joyce Haarman, verpleegkundig specialist bij Zozijn. Ik werk ruim 15 jaar in de gehandicaptenzorg, waar ik ben begonnen als invalbegeleider op verschillende groepen.

Als klein meisje ging ik al mee met mijn moeder, die werkzaam was in de gehandicaptenzorg. Eerst gewoon helpen en later actief als vrijwilliger. Dat ik zelf de zorg in wilde was zeker, echter de gehandicaptenzorg stond niet boven aan de lijst.

Na overal te hebben gewerkt (gekeken), was ik er toch echt over uit dat de zorg binnen de gehandicaptenzorg het meest fantastische en veelzijdige werk is, waar je als verpleegkundige een grote bijdrage kan leveren in de complexe zorg binnen de gehandicaptenzorg.

Sinds 2020 ben ik betrokken als bestuurslid binnen de V&VN, omdat ik juist de meerwaarde van verzorgende, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten binnen teams wil promoten en zorgen dat dit erkent wordt binnen verschillende organisaties, instanties en binnen opleidingen.

Je kunt contact met mij opnemen via: j.haarman@venvn.nl

Silvia
Silvia Winterink, secretaris

Ik ben Silvia Winterink, manager zorg bij Het Raamwerk maar ook voor altijd Z-verpleegkundige.

Van kleins af aan ben ik betrokken bij de verstandelijk gehandicaptenzorg aangezien mijn broer woonachtig was binnen een VGZ-instelling, na zijn overlijden was het voor mij helder, ik kan geen afscheid nemen van deze geweldige doelgroep. In 1991 ben ik gestart met de opleiding Z-verpleegkunde en nu nog steeds werkzaam in deze geweldige sector.

De diversiteit van de doelgroep maar vooral het contact met de cliënt is mij veel waard, het oprechte contact in het hier en nu!

Sinds 2021 ben ik betrokken als bestuurslid binnen de V&VN, omdat ik het vakgebied van de Z-verpleegkundige in het licht wil blijven zetten, mijn collega 'Z-ers' en deze bijzondere opleiding waar het agogische en het medische bij elkaar kwam ligt mij na aan het hart. Vanuit deze opleiding ben ik geïnteresseerd in de wijze waarop de huidige opleidingen vorm krijgen en waar verbetering tussen theorie en praktijk beter zou kunnen zijn. Meer weten, klik op deze link

Contact leggen kan via S.Winterink@venvn.nl

Screenshot 20230903 133825 Samsung Notes
Janneke van den Hoek, adviseur V&VN o.a. afdeling Gehandicaptenzorg

Mijn naam is Janneke van den Hoek en sinds 2022 werk ik als adviseur vereniging bij V&VN.
In die functie ben ik ook betrokken bij V&VN afdeling Verstandelijke Gehandicaptenzorg.

Prachtig om me, samen met de actieve bestuursleden, in te zetten voor
verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in de gehandicaptenzorg.
Ik denk en werk mee met het afdelingsbestuur, ik neem deel aan overleggen over de
arbeidsmarkt in de gehandicaptensector en ik organiseer mede de leergang
ambassadeurs gehandicaptenzorg.
De sector is volop in beweging; het is van belang dat we werken aan sterke positionering van professionals en aan zeggenschap. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.
Heb je vragen of suggesties?
Mail naar j.hoek@venvn.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)