Oproep interprofessionele eHealthdag inHolland

  • 7 september 2020
  • Nieuwsbericht
  • Verpleegkundige Zorg- en Informatietechnologie

Studenten voorbereiden op de toekomst, dat is toch een van de grootste taken van een opleiding. De studenten moeten niet alleen kunnen werken in de huidige praktijk, zij moeten ook handvatten krijgen om binnen hun werk stappen te zetten naar de toekomst.

Eén van de belangrijke zaken hierbij is de inzet van technologie in de zorg. De afgelopen periode hebben veel organisaties grote sprongen gemaakt in het gebruik van zorgtechnologie, en is de noodzaak mogelijk groter dan ooit.


Om onze studenten voor te bereiden op deze toekomst houden wij al enkele jaren een interprofessionele e-Healthdag met onze studenten verpleegkunde en elektrotechniek. Vorig jaar hebben in totaal zo'n 350 studenten meegedaan aan een mini-hackaton, waarbij zij aan de hand van een casus innovatieve e-Health toepassingen hebben bedacht.
Vanwege de beperkingen die er momenteel zijn vanwege COVID-19 zijn wij genoodzaakt om deze dag anders in te gaan delen.

In een online meeting willen wij groepjes studenten laten kennismaken met best-practices uit de zorgpraktijk. Vervolgens zullen de studenten in groepjes een e-Health toepassing bedenken voor een casus die zij krijgen.
Voor deze best-practices hebben wij uw hulp nodig. Wij zijn op zoek naar zorginstellingen en bedrijven die hun zorgtechnologische innovatie tijdens een online sessie van circa 25 minuten willen laten zien aan groepjes studenten. Tijdens deze sessies wordt de innovatie uitgelegd en is er gelegenheid tot vragen van de studenten aan de organisatie.
Voor een zorginstelling is dit de kans om te laten zien dat uw organisatie innovatief bezig is, iets dat in de toekomst erg belangrijk is om medewerkers te werven!


De techniekbedrijven kunnen hun innovaties onder de aandacht brengen van aankomend professionals in de zorg en elektrotechniek.


Wat vragen wij van u:
• een korte pitch van de innovatie op papier (tekst met afbeeldingen)
• op 9 november en 14 december beschikbaar voor het geven van de presentatie en beantwoorden van vragen.
• Bereidheid om de presentatie meerdere keren te geven voor wisselende groepen studenten in een ochtend- en/of middagprogramma.


Bent u bereid, of weet u iemand die bereid is om de zorginnovatie waar u trots op bent te laten zien? Mail ons: ybranda.koster@inholland.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)