Nieuwe coördinator V&VN VAR Platform

  • 6 december 2021
  • Nieuwsbericht
  • VAR
Johannes Osterloh

“Je moet schieten, anders kun je niet scoren”.

Een beroemde uitspraak van Johan Cruijff die voor mij een duidelijke metafoor is voor ons streven naar professionele zeggenschap. Kansen zien, jezelf in stelling brengen, risico’s lopen en het er soms gewoonweg op wagen…logisch toch? De VAR (of welke adviesraad-variant dan ook) is een krachtig instrument om zeggenschap voor verpleegkundigen te initiëren en te stimuleren. Ik ben dan ook trots dat ik voorzitter van de VAR Parnassia Groep ben om daarmee mijn bijdrage te leveren aan het voortstuwen van onze beroepsgroep. Des te leuker vind ik het om hierbij te mogen leren van andere adviesorganen uit de ggz en andere zorgsectoren. Samen staan we ten slotte sterker.

Naast mijn VAR-voorzitterschap ben ik verpleegkundig specialist ggz in een ggz-wijkteam van zorgbedrijf Parnassia in Den Haag. Daarvoor heb ik onder de paraplu van de Parnassia Groep ook bij PsyQ, Antes en Bouman ggz gewerkt. Mijn grote drive om te veranderen en te innoveren heeft mij ver gebracht. Ik hoop mijn enthousiasme hiertoe door te kunnen blijven geven, ook als coördinator van het V&VN VAR Platform.

Tot binnenkort!

Johannes Osterloh

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)