Missie, visie en doelstellingen

Beroepsvereniging Vallen, Fracturen & Osteoporose
Verenigt verpleegkundigen en andere zorgverleners die werken op een osteoporosepolikliniek of op een valpolikliniek van een algemeen ziekenhuis.

X2pmp9aafjv2p5jfhgc0hpxsf5v4ahxfpluhflyva9d2nhp9pfw9pps4aho9a2o47hgaiwws2pa9n7gdesn1kaba3r

Missie, visie en doelstellingen

De missie van de beroepsvereniging VF&O
‘De beroepsvereniging wil de kwaliteit van de zorg verbeteren voor fractuurpatiënten die verdacht worden van osteoporose en ouderen die zich melden in verband met valincidenten in de huisartsenpraktijk en het ziekenhuis.’

De visie van de beroepsvereniging VF&O volgens het Verpleegkundig Beroepsprofiel
‘Beroepsmatig verplegen is het herkennen, analyseren, en advies en bijstand verlenen ten aanzien van feitelijke of dreigende gevolgen van lichamelijke ziekteprocessen bij osteoporose en vallen en het begeleiden van individuen die een behandeling voor osteoporose of vallen ondergaan.’

Doelstelling
Om de kwaliteit van zorg te verbeteren wil de beroepsvereniging nieuwe vormen van verpleegkundige zorg – zowel praktisch als theoretisch – en een professionele standaard ontwikkelen. Dit doet zij in samenwerking met medici, paramedici en andere hulpverleners binnen het vakgebied van vallen en osteoporose.
 
 
 
 
 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)