Historie: van netwerk tot landelijke beroepsvereniging

Beroepsvereniging Vallen, Fracturen & Osteoporose
Verenigt verpleegkundigen en andere zorgverleners die werken op een osteoporosepolikliniek of op een valpolikliniek van een algemeen ziekenhuis.

X2pmp9aafjv2p5jfhgc0hpxsf5v4ahxfpluhflyva9d2nhp9pfw9pps4aho9a2o47hgaiwws2pa9n7gdesn1kaba3r

Historie: van netwerk tot landelijke beroepsvereniging

Historie
De eerste verpleegkundige met als aandachtsgebied screening van osteoporose begon haar werk in 2004 op de afdeling Chirurgie - Traumatologie van het Academisch Ziekenhuis te Groningen.

Tegelijkertijd startten verschillende afdelingen Geriatrie met het beoordelen van valincidenten bij ouderen op hun afdeling binnen de zogenaamde Valpoliklieken. Vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht is het initiatief ontstaan om de medewerkers van beide vakgebieden met elkaar te verenigen.

Dit groeide uit tot een landelijk netwerk van meer dan zestig verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants. Halverwege 2006 kreeg een werkgroep de taak een efficiƫnte organisatie op te richten die de belangen van verpleegkundigen en andere zorgverleners behartigt op het gebied van osteoporose en vallen. Denk hierbij aan het opstellen van een functieprofiel, de ontwikkeling van een registratiesysteem, het opzetten van scholing en specifieke trainingen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)