Cursus Osteoporose en Fractuurpreventie 2024

Beroepsvereniging Vallen, Fracturen & Osteoporose
Verenigt verpleegkundigen en andere zorgverleners die werken op een osteoporosepolikliniek of op een valpolikliniek van een algemeen ziekenhuis.

X2pmp9aafjv2p5jfhgc0hpxsf5v4ahxfpluhflyva9d2nhp9pfw9pps4aho9a2o47hgaiwws2pa9n7gdesn1kaba3r

Cursus Osteoporose en Fractuurpreventie 2024

De nieuwe cursus start in het najaar van 2024:

vrijdag 20 september 2024, zaterdag 21 september 2024, vrijdag 8 november 2024 en vrijdag 10 januari 2025.

Als bestuur zijn we uitermate trots dat we in het najaar van 2024 de cursus fractuurpreventie en osteoporose weer kunnen aanbieden. Het betreft een compacte vierdaagse praktische cursus, waarbij de medische en verpleegkundige aspecten van osteoporose en fractuurpreventie inclusief het verpleegkundige spreekuur centraal staan. Om de cursus te laten starten zijn minimaal 14 en maximaal 20 deelnemers noodzakelijk.

De lesinhoud is gebaseerd op de richtlijn Osteoporose en fractuurpreventie (2022). De interactieve colleges worden verzorgd door vooraanstaande landelijke deskundigen en er zal voldoende ruimte zijn voor het informeel netwerken en het delen van eigen ervaringen.

De cursus is bedoeld als basis, maar kan zeker ook als opfriscursus worden gedaan. De deelname kosten bedragen € 1.795,00 (inclusief Leerboek Osteoporose en Fractuurpreventie, koffie/thee, lunches en diner, 1x overnachting en ontbijt).

Om te weten of er voldoende interesse is hebben we een belangstellingsregistratie gestart. Heb je belangstelling laat dit zo spoedig mogelijk weten aan het bestuur door e-mail te sturen naar i.draaijer@venvn.nl. We zullen je dan als eerste op de hoogte brengen als de definitieve inschrijving start.

Deelname aan de cursus staat open voor  verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten  of physician assistants, in het bezit van een BIG registratie en werkzaam met osteoporose patiënten. Incidenteel kunnen andere beroepsbeoefenaren (naar het oordeel van het bestuur) als toehoorder worden toegelaten. De deelnemers dienen V&VN Vallen Fracturen & Osteoporose lid te zijn of te worden.
Accreditatie voor verpleegkundigen in het kwaliteitsregister, Verpleegkundig Specialisten en bij voldoende deelname door PA’s wordt aangevraagd.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)