RCC4nurses onderzoeksproject met gratis cursus

  • 9 februari 2024
  • Nieuwsbericht
  • Urologie Verpleegkundigen

Het is nu mogelijk om mee te doen aan het 'RCC4nurses-project'. Dit project is opgezet voor Europese verpleegkundigen die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van meer kennis over gevorderd niercelcarcinoom. EONS (European Oncology Nursing Society) is een partner in dit onderzoeksproject dat is toegekend aan de Universiteit van Glasgow.

2024 EONS Research Project

Doel RCC4Nurses-project
Het doel van het project is om een op bewijs gebaseerd, geschikt voor de praktijk, beknopt en schaalbaar online educatief programma te ontwikkelen en te evalueren voor geregistreerde verpleegkundigen over 'geavanceerde patiëntenbewaking' in de context van gevorderd niercelcarcinoom (RCC) in Europa. Het RCC4Nurses-project zal een ‘mixed-methods’ methodologie en een sequentieel verklarend ontwerp gebruiken.

Laatste fase
De kernactiviteiten in het RCC4Nurses-project zullen plaatsvinden in drie fasen. Op dit moment bevindt het project zich in de derde en laatste fase, waarin het programma geïmplementeerd en geëvalueerd gaat worden. Het zal eerst in het Engels getest worden met alleen geregistreerde verpleegkundigen uit heel Europa. Vervolgens zal het geteste programma vertaald worden naar maximaal drie andere talen.

Inhoud educatief programma
Het programma bestaat uit vier modules en is ontworpen door topexperts op het gebied van kanker. De modules bevatten casestudy's, vragen, video's en interactieve activiteiten, die veel mogelijkheden bieden om je kennis te ontwikkelen en je begrip te vergroten over de beste ondersteunende zorg bij gevorderd niercelcarcinoom. Het duurt ongeveer 6 tot 9 uur om de cursus te voltooien.

Certificaat
Wanneer je aan het einde van de cursus de vragenlijst invult en hiervoor slaagt, is het mogelijk om een certificaat als bewijs van deelname aan te vragen. De cursus wordt onderschreven door de EAUN (European Association of Urology Nurses).

Meedoen
De cursus is dus in het Engels, maar wel gratis en online, zodat je deze in je eigen tempo kunt maken. Via deze link kun je direct aanmelden om mee te doen.

Meer informatie