Hoera! De opleiding UCS-Verpleegkundige is ingeschaald op NLQF 6 niveau!

  • 17 februari 2022
  • Nieuwsbericht
  • Urologie Verpleegkundigen
2022 UCS Nlqf6niveau

In het Nederlandse onderwijssysteem wordt het NLQF (het Nederlandse kwalificatiesysteem) gebruikt om het niveau van een opleiding aan te geven. Een NLQF inschaling vertelt niet zozeer iets over de geleverde studie-inspanning of studie-inhoud, maar wat over het niveau waarop de opleiding wordt aangeboden. Door de opleiding in te laten schalen op niveau NLQF6, wordt landelijke erkenning verkregen voor deze specialistische vervolgopleiding op niveau HBO. Dit geeft voor jou als professional en je werkgever inzicht in het niveau van je verkregen specialistische kwalificatie, werk- en denkniveau. Tevens geeft het inzicht van je kwalificatie ten opzichte van andere (Europese) kwalificaties.

We zijn als V&VN Urologie Verpleegkundigen sterk betrokken bij de UCS opleiding en hebben een grote bijdrage geleverd aan de inhoud en het niveau van de opleiding. We zijn dan ok zeer verheugd met deze erkenning en feliciteren de HAN met deze grote mijlpaal. Hiermee kunnen we de opleiding nog verder op de kaart zetten.

Meer informatie UCS Opleiding

Open Avond HAN

Op 9 maart 2022 wordt er middels een webinar een open avond georganiseerd door de HAN. Via deze open avond kun je meer informatie krijgen over de opleiding UCS, welke in september 2022 weer van start zal gaan.

Inschrijven Open Avond HAN