Zelden en onbekend: slaapgerelateerde pijnlijke erecties

Zelden en onbekend: slaapgerelateerde pijnlijke erecties. Slaapgerelateerde pijnlijke erecties (Sleep Related Painful Erections, SRPE) is een zeer zeldzame conditie bij mannen. Leer er hier meer over.

Blaasspoelingen met katheter of ialuadapter©?

Blaasspoelingen met katheter of ialuadapter? Een overzicht van de voor- en nadelen van beide methoden.

Elmiron toegelaten tot vergoedingenpakket voor blaaspijnsyndroom

Sinds juli 2020 hebben we in Nederland toegang tot het geneesmiddel Elmiron. Dit geneesmiddel is geïndiceerd voor blaaspijnsyndroom / interstitiële cystitis (BPS-IC) en wordt dus nu ook vergoed door de zorgverzekeraars.

Duik in de wereld van prostaatkanker

Prostaatkanker vormt bijna 20% van alle vormen van kanker bij mannen en is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland. Dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).

De blaas de baas

In het artikel 'De blaas de baas' wordt uitgebreid ingegaan op recidiverende klachten als frequency, urgency (aandrang) en strangurie (pijn bij het plassen).

Terugblik Post EAUN meeting

Op 28 september jongstleden werd de online Post EAUN meeting gehouden. Deze meeting werd in samenwerking met V&N Urologie Verpleegkundigen georganiseerd door Oncowijs. Er is een mooie webinar tot stand gekomen, waarin een terugblik werd gegeven op het virtuele EAUN meeting van 3 en 4 september.

Uitkomstgerichte Zorg, aandoeningsgroep prostaatcarcinoom…wat is het?

In de afgelopen jaren is de focus vanuit de overheid aan het veranderen. Waar voorheen kwaliteitsinformatie en transparantie voorop stonden, is de invloed van ‘Value-Based Healthcare’ nu steeds groter.

Promotieonderzoek Kim Donachie

Als verpleegkundige en gezondheidswetenschapper is Kim Donachie al enkele jaren bezig met het uitvoeren van haar promotie-onderzoek, getiteld 'The development of a nurse-led psychosocial support intervention to optimize psychosocial support in prostate cancer patients undergoing active surveillance.