Transferverpleegkundige opleiding HAN VDO Gezondheid NLQF6 ingeschaald

  • 9 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • Transferverpleegkundigen
Transferverpleegkundige Nieuwsbrief NLQF6

Inschaling NLQF6

Sinds medio oktober 2021 is de transferverpleegkundige opleiding van HAN VDO Gezondheid ingeschaald op NLQF6-niveau. In het Nederlands onderwijssysteem wordt het NLQF (het Nederlands kwalificatiesysteem) gebruikt om het niveau van een kwalificatie aan te geven. Een inschaling op NLQF-niveau maakt het mogelijk opleidingen met elkaar te vergelijken, ook in Europees verband.

In navolging van de NLQF-inschaling van de SPV-opleiding (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige) van de HAN is in de zomer van 2020 een aanvang gemaakt om ook de andere Post hbo- verpleegkundige vervolgopleidingen - onderdeel van de Academie Gezondheid & Vitaliteit van de HAN - door te ontwikkelen. De transferverpleegkundige opleiding is er daar een van.

Basis opleiding

De basis voor de inhoud van de opleiding is het expertisegebied transferverpleegkundige van de V&VN. In samenspraak met het werkveld hebben we invulling gegeven aan een vernieuwd programma van de opleiding.

Kwaliteit onderwijs

Het traject van de NLQF-inschaling heeft een boost gegeven aan de kwaliteit van de transferverpleegkundige opleiding. We zijn daardoor nog meer bewust bezig geweest met de vraag hoe we ons onderwijs goed kunnen vormgeven en op welke wijze we dit het beste kunnen laten aansluiten op de praktijk?

We zijn trots op de erkenning die we hebben gekregen. Hiermee leveren we vanuit de opleiding een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van transferverpleegkundigen in het werkveld.

Dr. Monique Leenders
Opleidingscoördinator transferverpleegkundige opleiding
HAN VDO Gezondheid

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)